Oavsett om ni redan har en podcast eller funderar på att starta en, så är det dags att få in stålarna. Använd en podcast i din existerande verksamhet eller bygg en affärsidé kring din podcast. Vi berättar hur du ska gå tillväga.

INNEHÅLL / ÄMNE

Till att börja med så är det en bra idé att nischa ner din podcast/affärsidé.

Till exempel: ”Jag vill göra en podcast om att träna på gym.”

Nischa ner den till ”En podcast som vänder sig till kvinnor i 40-årsåldern som vill träna på gym.”
Om möjligt så kan du även mikronischa ner din idé ytterligare.

 

LYSSNARE / ANVÄNDARE

Skapa inte bara en lyssnare. Skapa en kund som vill betala för det du erbjuder.

Erbjud så pass bra innehåll nu som är gratis, så att du kan ta betalt för andra produkter framöver. Det är viktigare att ha bra innehåll än att ha många följare.

 

 

FYRA VIKTIGA INGREDIENSER

 

Steg 1: Podcast lyssnare
Skapa en podcast om ämnet som genomsyrar hela din affärsidé.
Du måste ha bra ljud! Detta är viktigt. Annars kommer dina lyssnare inte orka att vara just lyssnare. Du behöver komma ut med nya avsnitt kontinuerligt. Minst varannan vecka.  Styr sen in dina lyssnare till din hemsida.

 

Steg 2: Hemsida

Bygg en hemsida där du går in mer på djupet gällande din affärsidé. Visa upp kringprodukter och samarbetspartners/annonsörer. Samla in dina besökares e-postadresser genom att ge bort något av värde helt gratis. Det kan till exempel vara en guide, ”de fem bästa övningarna som får dig att snabbt komma i form.” Besökarna får lämna ifrån sig sin mailadress så kommer guiden på mailen.  

 

Steg 3: Epost
Nu har du fått in e-postadresser. Dessa ska du nu bearbeta med digitala utskick med bra innehåll. Det är viktigt att du har med kostnadsfritt värdefullt material. Det skapar större möjligheter för att sälja.

 

Steg 4: Sälj
I ditt e-postutskick har du nu alla möjligheter att få in intäkter. Du har en specifik målgrupp där mottagarna visat intresse kring ämnet eftersom dom lämnat ifrån sig sina mailadresser.

Det är i dessa utskick du bäst presentera det du tjänar pengar på. Lite längre ner går vi igenom exempel på vad du kan sälja.

HUR FÅR DU IN PENGARNA?

 

Nu är det dags att börja generera inkomst på din podcast och affärsidé. Men vad är det som du kan sälja? Här följer några exempel:

  

  1. Sponsorer och annonsörer på din hemsida samt i e-postutskick.

  2. Affiliate – få provision på försäljning eller leads.

  3. Kurser, utbildningar och events.

  4. Betalande medlemsida på din hemsida.

  5. Digital Produkter / Onlinekurser

  6. Mastermind / Joint Venture (Bli själva produkten)

 

 

 

HUR MYCKET SKA DU TA BETALT?

 

När det kommer till att prissätta dina produkter så beror det ju såklart helt på vad det är du säljer. Men följer ni nedanstående modell så ökar era chanser att i slutändan tjäna riktigt bra med pengar.

 

  1. Återkommande gratisprodukt. (Till exempel din podcast.)

  2. Ta lite betalt. (Böcker, guider, digitala produkter osv.)

  3. Ta mer betalt (Till exempel events, kurser & utbildningar, resor, osv.)

  4. Ta mycket betalt. (Exklusiva produkter och tjänster.)

 

 

Vi hoppas att du är taggad på att dra igång din podcast och din affärsidé. Om du följer tipsen i denna guide så ökar chanserna till framgång marknad. Vårt sista och kanske viktigaste tips är att du ska planera, förbereda och tänka ut alla steg innan du sätter igång. Lycka till.

© 2020